Ben jij ook zo'n snoepkont? 

De Bourgondiër zit nog steeds in me die krijg ik er niet zomaar uit. Gelukkig kan ik me steeds beter bedwingen. Ik weet waar ik het voor doe! En als ik dan wat lekkers pak wil ik graag iets wat ik ECHT lekker vind en het liefst ook nog wat gezondheidsvoordelen biedt 🤪

Tja dat zit er nu ingebakken.

Daarom kies ik sinds een tijdje voor pure chocolade. De 78% vind ik heel goed te doen en soms kies ik voor 85% om mezelf er even aan te laten wennen 🫣

Sinds ik dat doe krijg ik andere chocolade echt niet meer weg.

Heeft het toch nog een voordeel 🤪

 

Pure chocolade heeft verschillende voordelen voor de gezondheid, vooral wanneer je het met mate een klein stukje pakt.

Hier komt ie:

🍫Rijk aan antioxidanten

Pure chocolade bevat flavonoïden, die antioxidanten zijn die helpen bij het bestrijden van vrije radicalen in het lichaam.

🍫Gezonde hartfunctie

De flavonoïden in pure chocolade kunnen helpen de bloeddruk te verlagen, de bloedcirculatie te verbeteren en het risico op hart- en vaatziekten te verminderen.

🍫Verbetert de hersenfunctie

De cafeïne en theobromine in pure chocolade kunnen de hersenfunctie en alertheid verbeteren.

🍫Verhoogt het humeur

Pure chocolade stimuleert de productie van endorfines en serotonine, wat kan helpen bij het verbeteren van je humeur en het verminderen van stress.

🍫Ondersteunt de huid

De antioxidanten in pure chocolade kunnen helpen de huid te beschermen tegen schade door UV-straling en bijdragen aan een gezondere huid.

🍫Bevordert gewichtsverlies

In kleine hoeveelheden kan pure chocolade helpen bij het reguleren van de eetlust en het verlangen naar zoetigheid verminderen, wat kan bijdragen aan gewichtsbeheersing.

🍫Bevordert een goede darmgezondheid

De vezels in pure chocolade kunnen bijdragen aan een gezonde spijsvertering en een goede darmflora.

Het is belangrijk om te kiezen voor chocolade met een hoog cacaogehalte (minimaal 70%) om van deze voordelen te profiteren! 

En niet zeuren lust ik niet. Ik luste het ook niet, langzaam went de smaak en geniet je van een heerlijk blokje bij de koffie! 🍫☕️ 

Een kleine verandering kan al grootse gevolgen hebben!